Kindercoaching

Als de zon schijnt, ziet alles er vrolijker en gezelliger uit dan op een grauwe dag vol bewolking. Zo zou je het ook bij kinderen kunnen zien. Ze zijn blij en gelukkig en zitten goed in hun vel (de zon schijnt). Zo nu en dan is dit anders (wolken). En dit hoort er ook bij. Ze kunnen hiermee omgaan. Er zijn echter ook periodes waarin de donkere wolken niet zomaar verdwijnen. Je kind voelt zich dan niet fijn of gelukkig. Als ouder wil je graag er alles aan doen om dit nare gevoel bij je kind te veranderen. Soms kun je daar best wat hulp bij gebruiken. Op die momenten denk ik graag met jullie mee. 

Hieronder een paar voorbeelden van hulpvragen waar ik jullie bij kan helpen:

  • minder willen piekeren 
  • leren omgaan met angsten 
  • weer met plezier naar school gaan
  • hoe om te gaan met verdriet, rouw of gemis
  • omgaan met een scheiding
  • om kunnen gaan met boosheid
  • moeite hebben met slapen
  • zenuwen voor een school- of sportkamp
  • zich zekerder willen voelen

Neem gerust contact op wanneer er een andere hulpvraag is.

Als kindercoach begeleid ik kinderen in het beter begrijpen van hun emoties, gedachten en gedrag. Alle kinderen hebben in principe het vermogen om lastige situaties op te lossen. Wat ik als kindercoach doe, voor kinderen die daar moeite mee hebben, is helpen om dit vermogen aan te spreken. Ik help het kind inzien dat de donkere wolk misschien niet vanzelf weggaat, maar dat het kind zelf kan helpen om de wolk kleiner te laten worden of te laten verdwijnen.

Wat ik daarbij doe is het probleem oplossend vermogen van het kind aanspreken en laat hem of haar zien dat het ook anders kan. Ik leer kinderen inzien dat ze kunnen vertrouwen op hun eigen kwaliteiten en dat niet alles perfect kan en hoeft te zijn. Dit doe ik via verschillende methodieken en manieren, zoals er samen over praten, de natuur in, oefeningen, actieve of creatieve activiteiten en met spelletjes.

De coaching is laagdrempelig, doordat er geen verwijzing nodig is en kinderen daardoor snel kunnen starten met het traject. De trajecten bestaan meestal uit 4-6 sessies en zijn voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Ieder kind is uniek en een coachtraject is daardoor altijd op maat.

Wat ik heel belangrijk vind is dat kinderen zich veilig en prettig voelen bij mij en zichzelf kunnen zijn. Samen gaan we op ontdekkingstocht om te kijken wat zij nodig hebben en hoe ik er daarbij voor ze kan zijn.